Maatregelen i.v.m. Coronavirus

 

Om verspreiding van coronavirus tegen te gaan heeft onze overheid verschillende maatregelen ingevoerd. Dierenartspraktijk Wolff doet er alles aan om de service zoals u die van ons gewend bent zoveel mogelijk op peil te houden. Hierbij staat echter de gezondheid van u en onze medewerkers voorop.

 

Welke maatregelen neemt dierenartspraktijk Wolff;

- Per patient mag er 1 eigenaar/verzorger in de praktijk komen. Anderen vragen wij om in de auto te blijven. Dit om het risico van verspreiding te verkleinen.

- Wij wijzen onze clienten en medewerkers alert te zijn op symptomen, hoesten/kuchen, verkoudheid en/of koorts.

- Wij vragen onze medewerkers niet naar het werk te komen bij hoesten/kuchen, verkoudheid, keelpijn en /of koorts en beperken onze sociale contacten.

- We schudden geen handen en wassen/desinfecteren onze handen zeer regelmatig.

- Wij bekijken de situatie per dag en passende maatregelen indien nodig aan.

- Heeft u gezondheidsklachten? kom dan niet naar de praktijk.

- Bij twijfel blijf thuis en meld u afspraak af.

Echografie voor organen die goed onderzocht kunnen worden zijn:

  • blaas
  • baarmoeder
  • dracht (mogelijk vanaf 28 dagen)
  • lever
  • milt
  • nieren
  • prostaat

Echografie geschiedt met een hoog frequente geluidsgolven (ultrasoon geluid),  dus niet met röntgenstralen. De mens kan deze geluidsgolven niet horen. De dierenarts brengt een gel aan op het geschoren lichaamsdeel en onderzoekt uw huisdier met een transducer. Deze transducer zendt de ultrasone geluidsgolven uit, die door de organen weerkaats worden. De verschillende weefels in het lichaam absorberen en weerkaatsen de geluidsgolven en doen dat allemaal in verschillende mate. De weerkaatste geluidsgolven worden geregistreerd en kunnen in computers worden omgezet in leesbare beelden.

Echografie geeft naast de vorm en grootte van het weefsel ook informatie over de structuur van een orgaan of weefsel weer.

De gel die wordt gebruikt is noodzakelijk om een goed contact te krijgen tussen de huid en de transducer. Zonder gel  bevindt zich lucht tussen transducer en huid. Lucht houdt de geluidsgolven grotendeels tegen zodat er geen goede beelden zichtbaar worden.

Een echografie is niet pijnlijk voor uw huisdier.

Sommige huisdieren vinden in het begin wat vervelend om hun rug of zij te liggen. Vaak na een paar minuten geeft dat meestal geen problemen meer.
Als er een onderzoek van de buik moet plaats vinden wordt een gedeelte van het buikoppervlakte geschoren, omdat haren veel storing op het beeld brengen.

Openingstijden Praktijk

Maandag tot en met vrijdag:

09:00 - 12:00 uur
13:00 - 16:00 uur
18:00 - 19:00 uur

Spoedgeval? Praktijknummer

24/7 bereikbaar op 0031383763728". Bel direct!

Wat is spoed?

BIJ TWIJFEL ALTIJD BELLEN VOOR OVERLEG!

Contact gegevens

D.A.P. Nanne Wolff

Zuiderzeestraatweg 571

8091 CR Wezep

Tel. : 038 376 3728

Pricacyverklaring